Mesosphere; günümüz bilişim teknolojisini bir adım daha ileriye taşımak anlamında büyük bir adım olarak görülüyor. Veri merkezleri bilişim sektörünün en önemli ayağını oluşturuyor. Hacmi büyüyen veri merkezlerini yönetmek ise her adımda biraz daha zorlaştığından pek çok firma bu açmazda buluyor kendini. Büyümeye devam mı yoksa yönetilebilecek maksimum kapasitede kalmak mı?
İşte bu çıkmaz Mesosphere sayesinde tamamen ortadan kaldırılacak gibi görünüyor.
Bu işletim sistemi verimerkezlerinde bir veya bir kaç makinenin değil, tüm verimerkezinin sanal bir platformda yönetilebilmesine olanak tanıyor.
Bir grup yatırımcıdan 36 milyon dolarlık ikinci tur yatırımını alan işletim sistemi günümüzde pek çok dünya devi tarafından da aktif şekilde kullanılmakta.
Bu devler arasında; Amazon, Google Cloud, Vmware, RedHat, Ubuntu, Microsoft Azure, OpenStack, CoreOS, RackSpace, Digital Ocean yeralıyor.
Hazırlanan bu işletim sistemi, Google, Facebook, Twitter gibi büyük çaplı veri merkezlerinin yönetiminde kullanılan özel metodları orta ve küçük ölçekli verimerkezlerinde de kullanılabilir hale getirmek.
İşletim sisteminin temel yapısında verimerkezi bünyesinde yer alan tüm cihazların sanallaştırma platformu formatında tek bir konsol üzerinden yönetilmesi yer alıyor.
Açık kaynak kodlu Apache Mesos tabanlı işletim sistemi, sistem yöneticilerinin üçüncü parti ya da kendi geliştirdikleri veri merkezi servislerini tek satır yüklemeyle çalıştırmalarına izin veriyor.
Mesosphere halihazırda Apache Cassandra, Apache Kafka, Apache Hadoop, Apache Yarn, Apache HDFS ve Google Kubernetes gibi popüler veri merkezi uygulamalarını destekliyor.
İşletim sisteminin en büyük iddiası ise kriz anlarındaki çözüm üretme süreci. Gecenin bir vaktinde arıza veren bir cihazınızın yeniden çalışabilir duruma gelinceye kadar sisteminizin kapalı kalması gerekmiyor. İşletim sistemi hata veren sunucuyu devreden çıkararak yükünü otomatik olarak diğer sunucunuza aktarıyor.
2015 yılı içerisinde işletim sisteminin satışa çıkarılması hedefleniyor. Girişimin en büyük avantajı ise açık kaynak kodu kullanıyor olması olarak görülüyor.
2023 © Layer Sistem Ltd. Tüm Hakları Saklıdır.
Yorum Bırakın